martes, 13 de febrero de 2018

Perelada 3 - CES 2

L’efectivitat tomba una bona segona part

Dos cops puntuals frenen en sec la reacció del CE Sabadell a Peralada (3-2)

Qüestió d’efectivitat. El Centre d’Esports Sabadell no ha pogut treure un resultat positiu del Municipal de Peralada tot i haver treballat de valent per remuntar el gol inicial del CF Peralada-Girona ‘B’. Dos cops aïllats de l’equip xampanyer després de l’empat de Pol Moreno han tallat d’arrel la reacció arlequinada, que ho ha seguit intentant i ha retallat diferències amb el primer gol d’Arturo amb la nostra samarreta. La millora ofensiva de l’equip no ha obtingut el premi i, a l’espera que finalitzi la jornada, el CE Sabadell segueix a l’equador de la classificació.
La prèvia del partit ens ha deixat dues imatges molt significatives: el màxim accionista del club, Esteve Calzada, ha arribat al Municipal de Peralada amb l’expedició de les penyes i els propis aficionats arlequinats han fet el passadís als jugadors abans d’accedir al terreny de joc. Tots dos equips han proposat un partit de control i respecte, i el més destacat de la primera mitja hora de joc ha estat un xut des de la frontal de Kevin Soni que ha rebutjat Roberto i una rematada mossegada de Pol Moreno al lateral de la xarxa.
Però el desequilibri ha arribat després d’una falta a la frontal molt rigorosa que ha assenyalat el col·legiat Busquets Ferrer. Pablo Carbonell ha colpejat la pilota amb l’esquerra i l’ha posat a l’escaire dret de la porteria de Roberto. Els homes de Toni Seligrat han reaccionat amb el pas dels minuts, i l’última acció de la primera part ha estat un preludi de com ha començat la segona. Arturo ha llençat la contra des del mig del camp però, en l’un contra un davant Marc Vito, ha creuat en excés la pilota.
Els arlequinats han sortit dels vestidors amb una marxa més, a la vegada que apareixia la pluja a Peralada. No havien passat ni tres minuts quan al porter xampanyer se li ha escapat la pilota en una falta lateral i Adri Díaz li ha cedit a Pol Moreno perquè el pivot barceloní definís de forma picada al pal llarg. I la remuntada podria haver estat fulminant si, en l’acció posterior, l'àrbitre hagués senyalat penal en una trompada de Marc Vito a la cara del mateix Adri Díaz.
El CF Peralada semblava grogui i, del no-res, ha trobat dos gols en set minuts. Primer, quan Paik ha rematat de cap una centrada al segon pal, i després, quan Diaby ha aprofitat una pilota morta en una falta lateral després que la tanca hagués desviat la pilota. Massa càstig per a un CE Sabadell que estava sent superior en aquests primers compassos de la represa.
Tot i aquest cop dur, els homes de Toni Seligrat no han abaixat els braços i han seguit generant perill en atac, sense trobar aquesta efectivitat letal dels de Chicho. Felipe Sanchón ho ha provat en dues ocasions des de la frontal, tot i que la doble ocasió més clara ha arribat a la mitja hora del segon acte. Adri Díaz ho ha provat amb un xut creuat que Vito ha enviat a cantonada amb problemes i, en aquest córner, Arturo ha rematat de cap però la pilota ha sortit llepant el travesser.
Els canvis també han aportat un plus d’energia, el segon després d’un cop al genoll que ha rebut Marc Martínez. D’una centrada de Guillemenot, Arturo s’ha anticipat als centrals per rematar de cap al primer pal i marcar el seu primer gol amb la samarreta arlequinada. L’ex de l’UCAM ha confirmat les bones sensacions de la seva estrena contra el Deportivo Aragón i ha estat una amenaça constant per a la defensa rival.
Però no hi ha hagut temps per a més. Tot i generar més perill en una de les millors segones parts de l’equip a domicili, ofensivament parlant, el CE Sabadell no ha pogut evitar la cinquena derrota en 25 partits i ara tocarà passar pàgina el més aviat possible per rebre el pròxim diumenge (12:00) a la Nova Creu Alta un altre dels equips de la zona baixa, la Peña Deportiva.