martes, 16 de enero de 2018

CES 1 - OLOT 2

Immerescuda i polèmica derrota

Primera ensopegada del CE Sabadell a casa contra la UE Olot en un partit marcat per les errades arbitrals (1-2)

Que el futbol no sempre és un esport just ha quedat ben patent avui a la Nova Creu Alta. Tot i signar la millor primera part del que portem de temporada, el Centre d'Esports Sabadell ha pagat massa car dues accions aïllades en cinc minuts del segon temps i, sobretot, el desencert arbitral en més d'una acció polèmica que hauria d'haver acabat al punt de penal i que podria haver canviat el signe del partit. Amb tot, la UE Olot s'ha convertit tot just en el primer equip que guanya a l'estadi aquesta temporada i només el tercer que s'endú els tres punts contra el conjunt arlequinat.
Com ja va passar en el partit de la primera volta, l'Olot ha estat el primer en donar l'ensurt quan només havien passat tres minuts però Roberto ha tornat a ser el salvador. A partir d'aquí, monòleg arlequinat. En un marge de 20 minuts, els de Toni Seligrat han gaudit d'ocasions de tots colors per obrir el marcador: a pilota aturada, de jugada combinativa, provocant errades amb la pressió... però s'han topat amb l'ex arlequinat Xavi Ginard. El porter de l'Olot ha salvat dos xuts de Josu, un després d'una jugada individual espectacular del basc, i un de Pedro Capó, Felipe Sanchón ho ha intentat amb una rematada al lateral de la xarxa... Un reguitzell d'ocasions que han tingut els olotins tancats a la seva àrea.
Però, tot just abans del descans, la primera acció polèmica. Un defensa de l'Olot ha trepitjat a Guillemenot a l'interior de l'àrea però l'àrbitre Pulido Santana ha considerat que el davanter suís simulava penal i li ha ensenyat la groga. Les imatges televisives han demostrat que realment sí existia contacte amb el turmell de Jérémy. 
I d'aquest infortuni a dues accions aïllades que han posat per davant els de Raúl Garrido. Blázquez, retallant a la petita, i Toril, a la sortida d'un córner, han donat avantatge a l'Olot. Els arlequinats no han abaixat els braços i han tirat d'orgull per reaccionar. Només quatre minuts després, genialitat de Felipe Sanchón. Després de servir en curt a la cantonada, el menut davanter s'ha tret del barret un xut teledirigit a l'escaire de la porteria de Ginard. Setè gol de la temporada del 'pitxitxi' arlequinat, que segueix en un gran moment de forma als seus 35 anys.
I només tres minuts més tard, segona dosi de polèmica. Migue García, que acabava d'ingressar al terreny de joc, ha vist com l'agafaven clamorosament de la samarreta a l'àrea petita. Tampoc hi ha hagut penal. Això ha descentrat un Sabadell que seguia dominant la possessió però que ha vist com s'esgotava el dipòsit de gasolina i tirava més de cor en els últims minuts.
Difícil d'explicar com es pot perdre un partit com el d'avui però toca agafar com a referència els primers 45 minuts, a un nivell excels, i passar pàgina el més aviat possible perquè en set dies (dg, 17h) torna el futbol a la Nova Creu Alta per rebre un rival directe en la lluita del Centre d'Esports Sabadell com és l'Hércules. Una final en què serà necessària la veu de tots els arlequinats

No hay comentarios:

Publicar un comentario