domingo, 7 de enero de 2018

ELCHE CF 0 - CES 1

El regal de Reis més esperat

El CE Sabadell conquereix el Martínez Valero d’Elx amb un golàs de Guillemenot al 90’ (0-1)

Any nou, desenllaç nou. El futbol li comença a tornar al Centre d’Esports Sabadell allò que es mereix aquesta temporada. Si el final de la primera volta ja va deixar bones sensacions, avui s’han refermat en l’inici de la segona guanyant a un escenari de primer nivell com el Martínez Valero d’Elx, un estadi inexpugnable per als interessos arlequinats durant 37 anys. I ha estat gràcies a un home, Jérémy Guillemenot, que avui ha celebrat dues coses: el seu 20è aniversari i el primer gol amb la samarreta del CE Sabadell.
El plantejament sobre el terreny de joc ha tornat a ser impecable, amb algunes variacions respecte d’altres partits: defensa de cinc, Felipe Sanchón a la banda dreta i Pedro Capó en punta. Però el resultat ha estat el mateix, solidesa defensiva més pròpia d’una altra categoria. L’Elche CF, equip de playoff, només ha estat capaç d’intimidar els dominis de Roberto en els deu primers minuts del segon temps, amb una centrada de Tekio que s’ha passejat per la línia i una rematada de Collantes que ha tret amb els peus el porter canari, garantia de seguretat.
El partit s’ha començat a animar passat el quart d’hora de joc. El CE Sabadell ha intentat fer mal per les dues bandes i en les accions d’ABP a les quals fa tanta referència Toni Seligrat, les de pilota aturada. En una d’aquestes jugades ha estat a punt d’arribar el primer: Pol Moreno ha rematat de cap i la pilota ha marxat fregant el pal. El central arlequinat, però, encara ha tingut una ocasió més clara a la segona part que ha refredat els ànims de l’Elche CF, tot i que no ha estat encertat a boca de canó.
Aquest inici de 2018 també ha vingut carregat d'una dosi de polèmica de la qual, afortunadament, molts se n’oblidaran. En l’última acció de la primera part, el cop de cap de Josu a la sortida d’un córner ha acabat al fons de la xarxa però, incomprensiblement, el col·legiat Domínguez Cervantes ha invalidat el gol per una falta inexistent sobre Adrián Jiménez.
Per sort, la genialitat de Guillemenot ho ha corregit tot. El davanter suís ha ingressat al terreny de joc a un quart d’hora per al final i s’ha guardat el millor per a l’últim minut del temps reglamentari. Una jugada coral, amb fins a set passades, i la pilota ha arribat a peus del suís, qui des del vèrtex de l’àrea, ha sorprès José Juan posant la pilota al pal llarg dels dominis del porter de la franja verda.
Alegria justificada que arriba en un moment molt important de la temporada on el suport de tota l’afició ha de sumar. Els següents dos partits es disputaran a la Nova Creu Alta (Olot i Hércules, dg. 17h) i el CE Sabadell dorm vuitè amb 28 punts, a tres de l’Elche CF, primer equip que marca la zona de playoff, i el ‘goal average’ guanyat.